REIKI

Reiki koristi univerzalnu, božansku, sveprisutnu životnu energiju (REI) i našu unutrašnju energiju (KI/chi, prana, bioenergija) koje nas harmoniziraju i uravnotežuju na fizičkoj, emotivnoj i duhovnoj razini. Svojim iscjeljujućim djelovanjem uklanja stres i napetost, dubinski opušta, vraća psihički i emocionalni mir i sklad te pospješuje brži oporavak. Tehnika je posebno pogodna u trenutcima potrebe za osobnim promjenama ili razvojem. Vrlo je blaga i ne iziskuje odricanja, pripadnost nekom ili nečem ili vjerovanja u uspjeh tretmana.

U određenim oblicima reiki je kao energija poznat oduvijek – ovisno o kulturama naroda koji ga koriste i pod njima razumljivijim nazivima. Oduvijek bi majke zagrlile dijete, položile ruku na bolno mjesto i poljubile ga.

Reiki nije čarobni štapić, već tehnika koja se prakticira kako bismo kroz tretmane pomogli sebi i ljudima oko sebe. Reiki je SVJETLOST, ENERGIJA i LJUBAV.

KAKO JE NASTAO REIKI?

Početkom 19. stoljeća u Japanu dr. Mikao Usui, kršćanski svećenik – predavač, nije znao odgovor na pitanje studenta što znači Isusova rečenica „Iscjeljivati možete i Vi“. Nakon dubokog višegodišnjeg povlačenja u meditaciju, dobio je od Boga/Univerzuma to sveto znanje da ga prenese ljudima odnosno da se njim ponovo pomaže čovječanstvu i životu na Zemlji uopće. Od tada se reiki tehnika proširila na milijune praktičara širom svijeta.

REIKI NAČELA ZA JEDNOSTAVNIJI I SRETNIJI ŽIVOT U SADAŠNJEM TRENUTKU

Samo danas se neću ljutiti. – Danas se radujem svemu!

Samo danas se neću brinuti. – Danas očekujem sve najbolje!

Samo danas ću biti zahvalan(a). – Danas sam zahvalan(a) za sve!

Samo danas ću marljivo raditi (na sebi). – Danas radim pošteno!

Samo danas ću poštivati sva živa bića. – Danas sam dobronamjeran(a) i ljubazan(a) prema svima!

Reiki ne promiče nijednu religiju te ne pripada nijednom religijskom pokretu. To je tehnika koja potencira naše već postojeće, urođene sposobnosti te nam tako daje priliku da postanemo boljom verzijom sebe. Svaki čovjek ima pravo izbora na vlastitu religiju, vjerovanje ili nevjerovanje kao nešto najintimnije što bi trebalo živjeti, biti i postojati isključivo u nama, bez potrebe da se razmećemo svojim izborom ili osuđujemo druge zbog drugačijih izbora.

Tretmani reikija nisu zamjena za liječničku pomoć i terapiju koju propisuje liječnik. Oni je samo mogu upotpuniti i učiniti djelotvornijom, što se danas i koristi u velikom broju zemalja u svijetu. Praktičar reikija iscjeljuje poremećaje u energetskom polju čovjeka, životinje, biljke, događaja ili situacije. Kao posljedica dovođenja tijela u ravnotežu, može se dogoditi da dođe do bržeg oporavka ili izlječenja od bolesti, ali nipošto se ne smiju preskočiti liječenje i terapija koje je propisao ovlašteni liječnik.

MOJ PUT

Godine 1999. završila sam I. stupanj, godine 2000. II. stupanj, godine 2005. III. majstorski stupan Reiki Usui sustava prirodnog iscjeljivanja, zatim 2014. godine i učiteljski stupanj te sam kao učitelj reikija prenijela znanje na nekolicinu učenika.

Od prvog stupnja do danas, reiki je dio mene i mojeg života te je sveprisutan u svakom mojem danu. S reikijem i dalje učim, radim, pronalazim odgovore na postavljena pitanja, prisjećam se znanja koja su u meni i oživljavam sjećanja na prošle živote. Potiče me i dalje na nova učenja, rast, napredak i uzdizanje te stalno podsjeća da budem najbolja verzija sebe. Reiki koristim za sebe kao i sve ljude oko sebe koji to žele.

Cijena tretmana: 

  • ABIssa reiki tretman (reiki, shiatsu, thai, akupresura) – 20 eura (30 minuta)
  • paket od pet različitih tretmana (Shiatsu, Reiki, Rekonekcija, Thai, ABIssa) – 120 eura 
  •  ABIssa tretman (kombinacija različitih tretmana) – 30 eura (60 minuta)
  • ABIssa tretman (kombinacija različitih tretmana) – 40 eura (90 minuta) 

POTVRDE O ZAVRŠENIM EDUKACIJAMA

Potvrda Treći stupanj Reiki Usui sustava prirodnog iscjeljivanja

Potvrda Drugi stupanj Reiki Usui sustava prirodnog iscjeljivanja Oku Den