VJEŽBANJE

U Centru za poboljšanje kvalitete života „Dupin“ vježbamo BODY MIX, 60 – minutne programe pilatesa, joge, istezanja i vježbi snage uz korištenje pilates lopti, guma, bučica i opterećenja za noge. Programi su prilagođeni psihofizičkim mogućnostima i zdravstvenom stanju vježbačica sa stalnim naglaskom na svjesnost disanja i pokreta te 30-minutnim opuštanjem na kraju vježbanja

Maksimalni broj polaznica u grupi je 10, a moguće je dogovoriti prilagođeni trening za manji broj polaznika u grupi ili individualni trening. U Centru organiziramo predavanja, radionice, tečaj nordijskog hodanja, razna predavanja o zdravoj prehrani kao i aktivni odmor u prirodi te izlete u prirodu.

RASPORED VJEŽBANJA

PONEDJELJAK I SRIJEDA

17.30 sati AB Body mix* (60 min vježbanja + 30 min opuštanja)  – vodi Ankica

19.30 sati Aerobik, step i  vježbe snage (60 min) – vodi Iva

UTORAK I ČETVRTAK

8.00 sati AB Body mix (60 min vježbanja – zagrijavanje, vježbe snage i istezanje)  – vodi Ankica

19.30 sati AB Body mix (60 min vježbanja + 30 min opuštanja)  – vodi Ankica

PETAK

19.00 sati Aerobik, step i vježbe snage (60 min)  – vodi Iva

Moguće su kombinacije dolazaka u sve grupe ovisno o vašem slobodnom vremenu (ujutro i navečer) kao i individualni treninzi.

Prijave za grupne programe i individualni trening:
 
Ankica Bešter 091 618 0121
 
Iva Vratić 091 1277 9120; 098 471028
 
Dobro došle!

“Ljubav je kao snaga, ako je više trošiš više ćeš je imati” 

Miroslav Antić

 

 

#pokretomdozdravlja

#disanjemdozdravlja

#opuštanjemdozdravlja

Naš moto za vježbanje je:

„U zdravom tijelu zdrav duh“

„Možeš ako misliš da možeš“

„Šifra 93“

MOJ PUT

Od mladosti do danas sport i vježbanje sastavni su dio mojeg života. Majstor sam karatea i nositelj crnog pojasa 5. dan te dobitnica priznanja najuspješnije karatistice Hrvatskog karate saveza početkom 90-tih godina.

Sa 16 godina počela sam trenirati taekwondo u Slavonskom Brodu, a za vrijeme studija sam s treninzima nastavila i u Zagrebu. Dolaskom u Ivanić-Grad 1983. preusmjerila sam se na treninge karatea u Karate klubu „Mladost“. Ubrzo sam postala predsjednica Kluba, a kasnije i trenerica. Reorganizirala sam i omasovila Klub čiji je broj od nekolicine članova porastao na njih stotinjak, i to većinom djece. Pokrenula sam organizaciju danas uspješnog Kupa Mladosti za djecu. Natjecala sam se u borbama za žene, laka kategorija – 53 kg i kao osvajačica državnih medalja bila član karate reprezentacije osam godina te osvajala brojne medalje u državi i inozemstvu. Oproštajem od reprezentacije i aktivnog natjecanja 1993. nastavila sam do 2008. godine raditi kao predsjednica i trenerica u Karate klubu „Mladost“.

Od svih osobnih medalja, pehara i priznanja, najveću radost i unutarnje zadovoljstvo pruža mi trag koji sam ostavila na generacije djece i mladih na području grada. Neki od njih su postali dobri i uspješni sportaši u raznim sportovima dok su neki samo zavoljeli vježbanje.

Bila sam dugogodišnji predsjednik Gradske zajednice sportskih udruga Ivanić-Grada, član Sportske zajednice Zagrebačke županije te kao sportski djelatnik i aktivni sportaš dobitnica brojnih nagrada i priznanja Grada Ivanić-Grada i Zagrebačke županije.

Nakon završene osmogodišnje sportske karijere u karateu (Karate reprezentacija borbe žene – 53 kg, 1986. – 1993.) otvorila sam 1993. godine Obrt za rekreaciju Fitness centar „Lady top body“ u kojem su se vježbali aerobic, step, fitness, Fit Kids – fitness za djecu u vrtiću, mala sportska škola, pilates i joga. Centar je okupljao veliki broj djevojaka, žena i djece.

Upisala sam 1996. godine Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer Viši sportski trener fitnessa, na kojem sam diplomirala s temom „Karate aerobika“. Karate aerobika se vježbao i u našoj dvorani te bio preteča Tae-boa, kasnije popularnog načina vježbanja u fitness svijetu.

Centar za poboljšanje kvalitete života „Dupin“ osnovala sam 2002. godine i od tada pa do danas sam njegova predsjednica i voditeljica. Centar „Dupin“ osnovan je u Ivanić-Gradu s ciljem unapređivanja i poboljšanja kvalitete života, zdravlja i zdravih stilova života te radi unapređenja tjelesnog, mentalnog i duhovnog zdravlja. Širi cilj Centra „Dupin“ je promicanje istinskih vrijednosti tjelesnog i duhovnog sklada i cjeloživotnog samorazvoja. U okviru Centra organiziraju se događanja u suradnji sa strukovnim udrugama, stručnjacima iz područja medicine, alternativne medicine, kineziologije i prehrane. Centar uspješno djeluje već više od 20 godina.

VJEŽBANJEM DO ZDRAVLJA

Dobrobiti tjelesnog vježbanja za čovjekovo zdravlje su unapređenje općeg zdravstvenog statusa te prevencija bolesti. Vježbanjem se razvijaju funkcionalne, morfološke, motoričke, konativne i kognitivne sposobnosti, a samim tim se podiže kvaliteta života svake osobe.

Vježbanje smanjuje razinu hormona stresa – kortizola, a povećava razinu endorfina – hormona zaslužnog za osjećaj sreće i prirodne energije.

Većina osoba danas provede 80% dnevnog vremena sjedeći i ne krećući se. Upravo takav način života (popraćen i neodgovarajućom prehranom) doveo je do bolesti novog doba kao što su problemi s kralježnicom, visok krvni tlak, dijabetes, srčane bolesti, pretilost i sl. Sve te bolesti mogu se spriječiti tjelesnim vježbanjem sa samo 30 do 60 minuta prilagođene tjelesne aktivnosti dnevno. Aktivnosti koje preporučujemo su neki od programa grupnog vježbanja 2 – 3 puta tjedno, zatim duge šetnje u prirodi, brzo hodanje, nordijsko hodanje, plivanje, vožnja biciklom i istezanje. Time se znatno poboljšavaju psiho-fizičko i mentalno zdravlje te kvaliteta života.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH! – POVEZANOST TJELESNOG VJEŽBANJA I PSIHIČKOG ZDRAVLJA

MENS sana in corpore sano je stara latinska poslovica koja se nalazi u pjesmi rimskog autora Juvenala (Satira X, stih 356). Poslovica u svojem izvornom obliku govori da jedino zdrav duh i zdravo tijelo trebamo tražiti (moliti) od Boga. Kasnije su ljudi spoznali kako te dvije stvari često idu zajedno te da možemo unaprijediti ili očuvati svoje fizičko i mentalno zdravlje pomoću tjelesnog vježbanja. Dobrobiti tjelesnog vježbanja za čovjekovo zdravlje su unapređenje općeg zdravstvenog statusa te tim i prevencija bolesti.

POTVRDE O ZAVRŠENIM EDUKACIJAMA

Diploma Viši sportski trener fitnessa

Certifikat NLP praktičar

Certifikat 5. dan karate umijeća

Diploma Karate trener

Certifikat Karate