ANKICA BEŠTER

Rođena sam 18. svibnja 1961. u Slavonskom Brodu u kojem sam provela djetinjstvo i mladost. Nakon završene srednje medicinske škole, upisala sam Pedagošku akademiju u Zagrebu, smjer nastavnik razredne nastave. Po završetku školovanja sam se udala, rodila sina Marka i s obitelji 1982. preselila u Ivanić-Grad u kojem živim i danas. Tu sam do 1993. godine radila kao učiteljica u nižim razredima osnovne škole.

Početkom 90-tih sam sa suprugom Ivanom otvorila obiteljsku tvrtku za turističku djelatnost te smo izgradili kuću na otoku Visu. Među prvima sam u Hrvatskoj upravo na Visu krenula s organizacijom i aktivnim odmorom za žene. Osim kuće na Visu, u sklopu obiteljske tvrtke otvorili smo i Obrt za ugostiteljstvo i turizam „Janković“ na obiteljskom imanju Stara Marča. Tu sam se, osim ugostiteljstvom, bavila i organizacijom raznih događanja, od kojih svakako valja istaknuti Marčanski eko-etno fest i Marčanski triatlon.

Osnivanjem Turističkog ureda Grada Ivanić-Grada 2008. godine, počela sam raditi kao direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada i na toj sam poziciji ostala punih 15 godina. Od svih poslovnih izazova i projekata na području turizma u Ivanić-Gradu, najponosnija sam na stvaranje brenda – manifestacije „Bučijada u Ivanić-Gradu“. Mislim da danas ne postoji nitko u Hrvatskoj, a pomalo i izvan njezinih granica, tko nije čuo za Bučijadu. Manifestacija je to koja je Ivanić-Gradu dala novu vrijednost; postao je grad u kojem se živi punim plućima. Za taj sam svoj rad 8. lipnja 2022. godine od Grada Ivanić-Grada dobila Priznanje za razvoj i postignuća na području turizma.

Danas radim ono što je sve ove godine iskonski u meni! Ono što sam proteklih 30 i više godina dijelila s ljudima koji su bili u mojem bližem okruženju kroz vježbanje, energetske tretmane (reiki, rekonekcija, shiatsu), životna iskustva i svjetonazor. U istom periodu završila sam osposobljavanje za učitelja Reikija, praktičara Shiatsua i Thaia te praktičara Rekonektivnog iscjeljivanja i Osobne rekonekcije. Od  2022. godine imam Rješenje za obavljanje djelatnosti – 96.09 ostale osobne uslužne djelatnosti, D.N.- REKONEKCIJA I REIKI, 86.90 ostale djelatnosti zdravstvene zaštite SHIATSU, 85.59.PODUKA.

Svako vježbanje, program i tretman novi je događaj, nova meditacija, kreacija i iskustvo jer je i svaki klijent jedinstven i različit od drugih i svakom pristupam individualno, svjesno i s ljubavlju