SHIATSU

Shiatsu je oblik rada na tijelu koji se temelji na holističkom sustavu tradicionalne kineske medicine. Prema njemu, bolest je rezultat neravnoteže prirodnog toka životne energije (Chi) koja kod zdravog čovjeka nesmetano kruži tijelom posebnim energetskim kanalima koje zovemo meridijani. Ta životna sila tvori i regulira našu fizičku, emocionalnu, psihičku i duhovnu stabilnost. 

Shiatsu na japanskom doslovno znači „pritisak prstom”, a uključuje masažu prstima, palčevima, koljenima, laktovima, dlanovima i stopalima te asistirano istezanje.

Shiatsu na japanskom doslovno znači „pritisak prstom”, a u tretmanu se uz pritiske palčevima koriste koljena, laktovi, dlanovi i stopala te asistirano istezanje. Pritiskom određenih točaka i područja, shiatsu otklanja energetske blokade i ponovo uspostavlja prirodni tok i distribuciju životne energije te stvara uvjete za ozdravljenje i očuvanje zdravlja na sve tri razine – fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj.

Ovom tehnikom (pritisak prstom) kreiramo stanje relaksacije, uspostavljamo prirodan protok i pravilnu raspodjelu vitalne energije u tijelu te tijelu vraćamo sposobnost samoozdravljenja.

Zdravlje je prirodno stanje i u svakom od nas stalno teku procesi ozdravljivanja. Uspostaviti prirodni tok energije i harmoniju fizičkog tijela, uma (emocije, ideje, sustav vjerovanja) i duše, omogućiti ozdravljenje i naučiti ljude da pomognu sami sebi, prava je umjetnost.

Tretman cijelog tijela traje 90 min, opuštajući je i relaksirajući, provodi se u tišini nježnim pritiskom prstiju na shiatsu točke na tijelu uz svjesno disanje praktičara i klijenta.

MOJ PUT

Radeći tretmane reikija svojim bližnjima, osim polaganja ruku iznad tijela i na tijelo vođena reiki energijama, počela sam pritiskati određene točke po tijelu, na stopalima, dlanovima, glavi, prstima, i to dlanom, šakom i koljenom ili raditi određene pokrete istezanja, uz naglašeno disanje. Tada nisam znala što točno radim, ali kada sam čula za trogodišnje školovanje Vimal akademije za shiatsu praktičara – Škole za osobni rast HEALING ARTS kod učiteljice Magdalene Nardelli-Kovačić, dr. med. i shiatsu instruktora, odmah sam se prijavila. Magdalena nas je na svojim cjelodnevnim tjednim ili vikend kampovima, osim shiatsu tehnike, točaka i meridijana, naučila da sam moraš biti dobro kako bi mogao pomoći drugima jer onaj koji ozdravljuje je ozdravljen (The healer is the healer). Ljudima ćeš najviše pomoći ako ih naučiš da pomognu sami sebi, da nauče kako živjeti svjesnije, opuštenije i sretnije te kako da poboljšaju i sačuvaju svoje psihofizičko i duhovno zdravlje.

Moj shiatsu put učenja je krenuo i vjerujem da će trajati još dugo, dok živim, jer znanje staro tisućama godina ne može se naučiti lako i brzo, a i svaki čovjek je poseban, mali svemir za sebe.

Svi moji prijatelji i klijenti, nakon 90-minutnog tretmana u tišini i uz svjesno disanje, odlaze promijenjeni i zadovoljni, što me posebno veseli i ispunjava.

Cijena tretmana: 

  • Shiatsu tretman – 30 eura (90 minuta)
  • paket od pet Shaitsu tretmana – 120 eura
  • paket od tri različita tretmana (Shiatsu, Rekonekcija, ABIssa) – 80 eura
  • paket od pet različitih tretmana (Shiatsu, Reiki, Rekonekcija, Thai, ABIssa) – 120 eura 
  • ABIssa tretman (kombinacija različitih tretmana) – 30 eura (60 minuta)
  • ABIssa tretman (kombinacija različitih tretmana) – 40 eura (90 minuta)

POTVRDE O ZAVRŠENIM EDUKACIJAMA

Certifikat Škola za osobni rast HEALING ARTS